بیست و ششمین یادواره شهدای 27 دی دانشگاه تبریز برگزار شد

۰۱ بهمن ۱۳۹۱ | ۱۴:۴۵ کد خبر : ۲۸۳۸ اطلاعیه ها
بیست و ششمین یادواره شهدای 27 دی دانشگاه تبریز برگزار شد

- بیست و ششمین یادواره شهدای بمباران 27 دی دانشگاه تبریز با حضور خانواده شهدا و جانبازان و جمعی از مسوولان استان و دانشگاهیان در موزه شهدای این دانشگاه برگزار شد.در این آیین، رییس دانشگاه تبریز برگزاری هر ساله یادواره را تجدید قوا و بیعت دانشگاهیان عنوان و اظهار کرد: ما باید از این شهدا که اسوه پایداری، مقاومت، ایثار و جهاد بودند، درس بگیریم و ادامه دهنده راه و آرمان های آنها باشیم.
ˈپرویز آژیدهˈ، با اشاره به وجود موزه ای به نام این شهدا در دانشگاه ادامه داد: دانشگاهیان بویژه دانشجویان ورودی های جدید باید علاوه بر بازدید از این مکان مقدس و آثار شهدا درس ایثار و فداکاری را از آنها یاد بگیرند و شهدا را الگوی خویش قرار دهند.
آژیده با بیان اینکه بعد از کودتای 28 مرداد 1332 شاه خائن ماندگاری حکومت خود را مدیون استکبار جهانی و در راس آنها آمریکا بود، اظهار کرد: در این دوره شاه به خوبی می دانست که در بین ملت ایران جایگاهی ندارد و برای حفظ حکومت نوکری استکبار جهانی بویژه آمریکا را می کرد.
وی گفت: استکبار جهانی و آمریکا با این چراغ سبر شاه سلطه خویش را بر ملت ایران افزایش داد که نمونه آن تصویب لایحه کاپیتولاسیون بود که با این کارها می خواستند عزت اسلامی مردم ایران را بگیرند اما ملت ایران به رهبری امام خمینی(ره) انقلاب کرد و به پیروزی رسید.
رییس دانشگاه تبریز انقلاب ایران را معجزه قرن نامید و یادآوری کرد: این اراده الهی بود که مردم ایران در سایه خودآگاهی اسلامی و عزم ملی توانستند در مقابل استکبار جهانی بایستند و امروزه الگویی برای دیگر ملت ها و انقلاب های منطقه شده اند.
وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب نیز استکبار جهانی با ترفندهای مختلف از جمله تحمیل هشت سال دفاع مقدس خواست انقلاب نوپای ملت ایران را سرنگون کند، اظهار کرد: در این زمینه نیز ملت ایران با رهبری حکیمانه و داهیانه امام راحل(ره) بویژه با ایثار و خود گذشتگی جوانان نگذاشت ذره ای از خاک کشورمان به دست دشمن بیافتد. نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: دانشگاه ها یکی از مراکز مهمی به شمار می آید که دشمن چشم طمع در آن داشته و همواره در پی فتنه انگیزی برای پیاده سازی توطئه های شوم خویش است.
ˈشهروز افخمیˈ افزود: باید مراقب نقشه های شوم دشمنان باشیم، همچنانکه دانشگاهیان همواره هوشیار در خط ولایت ایستاده اند.
وی ادامه داد: حفظ وحدت و همدلی برای رسیدن به شکوفایی همه جانبه کشورمان در عرصه های مختلف تعیین کننده بوده و تمام ملت ایران بویژه دانشگاهیان باید ادامه دهنده راه شهدا بوده و نگذاریم کوچکترین آسیبی به جامعه و کشورمان وارد شود. نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ملت ایران امروزه به جایی رسیده به برکت خوان شهدا و پیروزی از ولایت بوده است. همچنین در این آیین از دستگاه ساخت شهید یعقوب اسماعیل زاده رونمایی شد.  این دستگاه به نام دستگاه پرس
ˈ universalˈ دارای قابلیت انجام کارهای پرس، تراش و فرزکاری است که در سال 1363 توسط این شهید والا مقام ساخته شد. 27 دی‌ 65 در پی بمباران دانشکده فنی دانشگاه تبریز توسط رژیم بعثی، 22 نفر از دانشجویان این دانشکده که در حال پشتیبانی از رزمندگان دفاع مقدس بودند، شهید شدند و مجید اسم حسینی، یحیی خلیلی، علیرضا دلفکار و جمال شکوری به درجه جانبازی رسیدند